Tapahtumapäivät
23.11.2024 - 23.12.2024
Tapahtuma-aika
klo Ma-Pe 10.30-15 / La 12-15
Tapahtumapaikka
Vaiha Asema
Ranskalais-Savolainen joululounas
Vaiha Asemalla tarjoillaan tänä vuonna erityinen ranskalais-savolainen joululounas, jossa yhdistyvät saumattomasti ranskalaisen keittiön ja savolaisen ruoanlaiton parhaat maut. Luvassa on makuja, jotka tuovat joulupöytään joulun lämpöä ja sydämellisyyttä. Tämä lounas vie makumatkalle jollaista et ole ennen kokenut, arvostetun ranskalaisen ruokakulttuurin äärelle!
VAIHA ASEMAN RANSKALAIS-SAVOLAINEN JOULULOUNAS
RANSKALAIS-SAVOLAINEN JOULULOUNAS 17,50€/henkilö
Alkupalapöydän-, välijuustojen ja jälkiruokapöydän kattaus.
Lämmin pääruokavaihtoehto vaihtuu päivittäin.
Viheryrttisalaattia (M,G)
Ranskalaista salaatinkastiketta (M,G)
Salade Niçoise Revisitée -Nizzansalaatti ala Savo: Hiillostettuja Saimaan alueen muikkuja, kirsikkatomaattia, marinoituja oliiveja, pehmeäksi keitetyt kananmunat, paahdetut perunat, tuoreita vihreitä papuja, sitruuna-vinaigrette (M,G)
Salade de Lentilles Vertes au Saumon Fumé - Vihreä linssisalaatti savulohen kanssa (M,G)
Salade de Quinoa à la Française - Ranskalainen kvinoasalaatti (M,G)
Salade de Légumes Grillés et Pesto - Pestomarinoitua paahtokasvissalaattia (L,G) sis. pähkinä
Punajuuri-chevresalaattia ja paahdettua pähkinää (VL,G)
Kana- tai kasvisterriiniä (L,G) ja mustaherukkahyytelöä (M,G)
Keittiömme paistamaa suomalaista joulukinkkua (M,G)
Asemapäällikön joulusinappia (M,G)
Leipurimme leipäpöytä
Maalaisleipää / Campagne (M)
Maalaispatonkia / Baguette paysanne (M)
Yrttituorejuustolevitettä (L)
Voita (L)
Jälkiruokapöydässä joka päivä päivittäin vaihtuvan jälkiruuan lisäksi;
Ranskalainen juustotarjotin
Roquefort -juustoa /briejuustoa ja suomalainen emmentaljuustoa (L)
Vaniljalla maustettua tomaattihilloketta (M,G)
Piparkakkuja (M)
Café parisien tummapaahtoista ranskalaista kahvia
Haudutettua teetä
LAUANTAI 23.11.
Palsternakka-fenkolisosekeittoa (L,G)
Pistou kuorrutettua suomalaista kirjolohta ja beurre blanc -kastiketta (L,G)
Burgundinpataa suomalaisesta possusta ja naudasta (M,G)
Perunagratiinia (L,G)
Ratatouille kasviksia (M,G)
Bûche de noël - ranskalainen jouluhalko (L) *saattaa sisältää pähkinää
MAANANTAI 25.11.
Tomaattikeittoa (L,G)
Cordon Bleu eli ranskalainen possunleike kinkku-juustotäytteellä ja aiolia (M,G)
Paahdettua perunaa (M,G)
Kasvispaistosta (M,G)
Kaneli-omena tarte tatin ja vaniljakermaa (L)
TIISTAI 26.11.
Vichy soisse eli purjo-perunasosekeittoa (L,G)
Hietakampelaa ”Meuniere” eli perinteinen ranskalainen kalaruoka: voissa paistettua kalaa, kaprista, persiljaa ja sitruunaa (L)
Perunaterriiniä (L,G)
Glaseerattuja uunijuureksia (M,G)
Karpalokiisseliä (M,G) ja kermavaahtoa (L,G)
KESKIVIIKKO 27.11.
Lohi-juliennekasviskeittoa (M,G)
Rosmariini-hunajavoissa paistettua kananrintafilettä bearnaisekastikkeessa (G)
Duchesse-perunavuokaa (L,G)
Ratouille-kasvispaistosta (M,G)
Kuningatarmarjamoussea (L,G)
TORSTAI 28.11.
Creme ninon eli mintulla maustettua ranskalaista hernesosekeittoa ja creme fraichea (L,G)
Fenkolivoissa haudutettua suomalaista kirjolohta ja vermutti-voikastiketta (L,G)
Kurpitsa-lehtikaalicoussoulet (M,G)
Ranskalaista joulusuklaakakkua (L) *saattaa sisältää pähkinää
PERJANTAI 29.11.
Kermaista herkkutattikeittoa (L,G)
Metsästäjänleike: paneroitua suomalaista possun ulkofilettä ja choronkastiketta (L)
Paahdettua maalaisperunaa (M,G)
Ranskalaista kasvis-uunimunakasta (L,G)
Crêpes Suzette- eli appelsiinilla voilla paistettuja lettuja ja nutellaa (L)
LAUANTAI 30.11.
Palsternakka-fenkolisosekeittoa (L,G)
Pistou kuorrutettua suomalaista kirjolohta ja beurre blanc -kastiketta (L,G)
Chevre-gratinoidut jauhelihapihvit (VL,G)
Lohkoperunoita (M,G)
Ratatouiolle kasviksia (M,G)
Bûche de noël - ranskalainen jouluhalko (L) *saattaa sisältää pähkinää
MAANANTAI 2.12
Crème de Chou-fleur eli kukkakaalikeitto tryffeliöljyllä (L,G)
Poulet au Citron et Romarin - Sitruuna-rosmariinikanaa suomalaista kananrinnasta (L,G)
Perunamuussia (L,G)
Ranskalaista kasvispaistosta (L,G)
Entremet eli puolukkatuorejuustokakkua (L)
TIISTAI 3.12.
Bouillabaisse ja rouille-kastiketta eli perinteistä ranskalaista kalakeittoa (M,G)
Kokonaisena paahdettua suomalaista possunfilettä punaviini-timjamikastikkeessa (M,G)
Gratin Dauphinois: valkosipuli-kermaperunat (L,G)
Kasvisratatouillea (M,G)
Croissant aux amandes, eli Mantelicroissantit (L)
KESKIVIIKKO 4.12.
Soupe de Topinambour et Huile de Noix - Pähkinäöljyllä maustettua maa-artisokkakeittoa (L,G)
Punaviinihärkäpataa suomalaisesta naudasta ja possusta (M,G)
Paahdettua lohkoperunoita (M,G)
Kukkakaaligratiinia (L,G)
Mousse de Framboise et Basilic eli vadelma-basilikamoussea (L,G)
TORSTAI 5.12.
Soupe de potiron et orange eli kurpitsa-appelsiinisosekeitto (L,G)
Fenkoliliemessä haudutettua suomalaista kirjolohta nantua l. rapu-voikastikkeessa (L,G)
Perunamuussia (L,G)
Valkosipulivoissa paistettua broccolia ja kirsikkatomaattia (L,G)
Pavlova à la Française pehmeää marenkikakkua (L,G)
PERJANTAI 6.12.
Itsenäisyyspäivän lounas 25€/henkilö
Sisältää ranskalais-savolaisen alkupala- ja jälkiruokapöydän.
Metsäsienikeittoa (L,G)
Mie de pain - kuorrutettua suomalaista kirjolohta ja beurre blanc -kastiketta (L)
Rosmariini-valkosipulivoissa paistettua kokonaista rotukarjan briskettiä rosmariini-punaviinikastikkeessa (L,G)
Duchesse perunaa (L,G)
Mustikkarättänää ja vaniljakermaa (L)
Crème brûlée (L,G)
LAUANTAI 7.12.
Soupe de Tomates Rôties et Poivrons eli paahdettu tomaatti-paprikakeittoa (L,G)
Possunleikettä suomalaisesta porsaan ulkofileestä konjakkikermakastikkeessa (L)
Ruisjauhoissa paneroituja ja voissa paistettuja Saimaan muikkuja, kaprista, persiljaa ja sitruunaa
Perunagratiinia (L,G)
Provencalelaista kasvispaistosta (M,G)
Creme caramel eli appelsiinilla maustettua paahtovanukasta (L,G)
SUNNUNTAI 8.12.
Soupe de Tomates Rôties et Poivrons eli paahdettu tomaatti-paprikakeittoa (L,G)
Possunleikettä suomalaisesta porsaan ulkofileestä pippurikermakastikkeessa (L)
Ruisjauhoissa paneroituja ja voissa paistettuja Saimaan muikkuja, kaprista, persiljaa ja sitruunaa
Perunagratiinia (L,G)
Provencalelaista kasvispaistosta (M,G)
Creme caramel eli appelsiinilla maustettu paahtovanukas (L,G)
MAANANTAI 9.12.
Punajuuri-chevresosekeittoa (VL,G) ja krutonkeja (M)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Appelsiini-timjamivoissa paistettua suomalaista kalkkunaleikettä punaviini-rosmariinikastikkeessa (M,G)
***
Vaniljaista riisivanukasmoussea ja marjakompottia (L,G)
TIISTAI 10.12.
Bouillabaisse - ranskalainen kalakeitto (M,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Yön yli haudutettua suomalaista tryffelipossua ja punaviini-aprikoosikastiketta (M,G)
***
Karpalokiisseliä (M,G) ja kermavaahtoa (L,G)
KESKIVIIKKO 11.12.
Pinaattikeittoa ja keitettyjä Paunolan tilan kananmunia (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Paistettua suomalaista kirjolohta fenkoli-tillivoikastikkeessa (L,G)
***
Tarte aux Agrumes - Sitrustorttu (L,G)
TORSTAI 12.12.
Tomaatti-basilikakeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Chevre-kuorrutettuja jauhelihapihvejä ja pistou-kastiketta (VL,G)
***
Pavlova à la Française
PERJANTAI 13.12.
Kermaista maa-artisokkakeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Cordon Bleu eli ranskalainen possunleike kinkku-juustotäytteellä ja aiolia (M,G)
***
Piparkakku-suklaamousse ja vadelmamelbaa (L)
LAUANTAI 14.12.
Fenkolisosekeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Yrttiliemessä haudutettua ylikypsää Kuvalan tilan possua ja tummaa viikunakastiketta (M,G)
Coq au vin eli kukkoa viinissä (M,G)
***
Bûche de noël - ranskalainen jouluhalko (L) *saattaa sisältää pähkinää
SUNNUNTAI 15.12.
Fenkolisosekeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Yrttiliemessä haudutettua ylikypsää Kuvalan tilan possua ja tummaa viikunakastiketta (M,G)
Coq au vin eli kukkoa viinissä (M,G)
***
Bûche de noël - ranskalainen jouluhalko (L) *saattaa sisältää pähkinää
MAANANTAI 16.12
Talvikurpitsakeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Normandialaista siiderikanaa suomalaisesta kanan rintafileestä (L,G)
***
Hedelmäsalaattia (M,G) ja kermavaahtoa (L,G)
TIISTAI 17.12.
Perinteistä kalakeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Pariloituja pannupihvejä, karamellisoitua sipulia ja dijonsinappi-kermakastiketta (L,G)
***
Uuniomena tarte tatin ja kanelikermaa (L)
KESKIVIIKKO 18.12.
Kermaista palsternakkakeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Provencelaista lihapataa suomalaisesta rotukarjan lihasta ja possusta (M,G)
***
Mango-persikkapannacotta (L,G)
TORSTAI 19.12.
Creme ninon eli mintulla maustettua tuorehernekeittoa (L)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Ruisjauhoissa paneroituja ja voissa paistettuja Saimaan muikkuja ja remouladekastiketta (L)
***
Suklaa-appelsiinimoussea (L,G)
PERJANTAI 20.12.
Kuohkeaa metsäsienikeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Appelsiini-hunajaglaseerattua kalkkunan leikettä punaviini-viikunakastikkeessa (M,G)
***
Jouluhalko eli Bûche de Noël
LAUANTAI 21.12.
Myskikurpitsasosekeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Pistou kuorrutettua suomalaista kirjolohta ja beurre blanc -kastiketta (L,G)
Burgundinpataa suomalaisesta possusta ja naudasta (M,G)
***
Herkullinen jouluinen jälkiruokapöytä
SUNNUNTAI 22.12.
Myskikurpitsasosekeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Pistou kuorrutettua suomalaista kirjolohta ja beurre blanc -kastiketta (L,G)
Burgundinpataa suomalaisesta possusta ja naudasta (M,G)
***
Herkullinen jouluinen jälkiruokapöytä
MAANANTAI 23.12.
Tomaattikeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Maissipaneroitua suomalaista kanaa ja bearnaisekastiketta (L)
***
Herkullinen jouluinen jälkiruokapöytä