Tapahtumapäivät
23.11.2024 - 23.12.2024
Tapahtuma-aika
klo Ma-Pe 10.30-15 / La 12-15 / Su 12-15
Tapahtumapaikka
Vaiha Asema
Ranskalais-Savolainen joululounas
Vaiha Asemalla tarjoillaan tänä vuonna erityinen ranskalais-savolainen joululounas, jossa yhdistyvät saumattomasti ranskalaisen keittiön ja savolaisen ruoanlaiton parhaat maut. Luvassa on makuja, jotka tuovat joulupöytään joulun lämpöä ja sydämellisyyttä. Tämä lounas vie makumatkalle jollaista et ole ennen kokenut, arvostetun ranskalaisen ruokakulttuurin äärelle!
VAIHA ASEMAN RANSKALAIS-SAVOLAINEN JOULULOUNAS
RANSKALAIS-SAVOLAINEN JOULULOUNAS 17,50€/henkilö
Alkupalapöydän-, välijuustojen ja jälkiruokapöydän kattaus.
Lämmin pääruokavaihtoehto vaihtuu päivittäin.
Viheryrttisalaattia (M,G)
Ranskalaista salaatinkastiketta (M,G)
Graavattua lohta (M,G)
Salade Niçoise Revisitée -Nizzansalaatti ala Savo: Hiillostettuja Saimaan alueen muikkuja, kirsikkatomaattia, marinoituja oliiveja, pehmeäksi keitetyt kananmunat, paahdetut perunat, tuoreita vihreitä papuja, sitruuna-vinaigrette (M,G)
Salade de Lentilles Vertes au Saumon Fumé - Vihreä linssisalaatti savulohen kanssa (M,G)
Salade de Quinoa à la Française - Ranskalainen kvinoasalaatti (M,G)
Salade de Légumes Grillés et Pesto - Pestomarinoitua paahtokasvissalaattia (L,G) sis. pähkinä
Punajuuri-chevresalaattia ja paahdettua pähkinää (VL,G)
Kana- tai kasvisterriiniä (L,G) ja mustaherukkahyytelöä (M,G)
Keittiömme paistamaa suomalaista joulukinkkua (M,G)
Asemapäällikön joulusinappia (M,G)
Leipurimme leipäpöytä
Maalaisleipää / Campagne (M)
Maalaispatonkia / Baguette paysanne (M)
Yrttituorejuustolevitettä (L)
Voita (L)
Jälkiruokapöydässä joka päivä päivittäin vaihtuvan jälkiruuan lisäksi;
Ranskalainen juustotarjotin
Roquefort -juustoa /briejuustoa ja suomalainen emmentaljuustoa (L)
Vaniljalla maustettua tomaattihilloketta (M,G)
Piparkakkuja (M)
Café parisien tummapaahtoista ranskalaista kahvia
Haudutettua teetä
SUNNUNTAI 22.12.
Myskikurpitsasosekeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Pistou kuorrutettua suomalaista kirjolohta ja beurre blanc -kastiketta (L,G)
Burgundinpataa suomalaisesta possusta ja naudasta (M,G)
***
Herkullinen jouluinen jälkiruokapöytä
MAANANTAI 23.12.
Tomaattikeittoa (L,G)
***
Joululaatikoita (imelletty peruna, porkkana tai lanttu)
Valkosipuli-rosmariiniperunaa (L,G)
Ratatouillekasviksia (M,G)
***
Maissipaneroitua suomalaista kanaa ja bearnaisekastiketta (L)
***
Herkullinen jouluinen jälkiruokapöytä