Aseman ranskalais-savolainen lounas

Tapahtumapäivät

21.10.2024 - 25.10.2024

Tapahtuma-aika

klo 10:30-15

Tapahtumapaikka

Vaiha Asema

Vaiha Aseman syksyn ja joulunajan lounaille katetaan makuja eri puolilta Ranskaa.

Ranskalainen ruoka on yksi maailman arvostetuimmista - eikä turhaan!
Tutustu rankalaisen keittiön makumaailmaan. Ranskalainen ruoka on täynnä klassikkoja bouillabaissesta ratatouilleen sekä crème brûléesta tarte tatin -piirakkaan. Hienostuneet ruokalajit tulevat ensimmäisenä mieleen maan ruokakulttuurista, mutta Ranska on tunnettu myös maukkaista maalaisruoista ja toinen toistaan herkullisemmista jälkiruoista sekä leivonnaisistaan.

Runsaasta alkupalapöydästä ja päivittäin vaihtuvista pääruoista voit maistaa laajalla kirjolla ranskalais-savolaisia makuja – suomalaisista huippuraaka-aineista tehtyinä!


Ranskan makuja katettuna:
14.10.–23.12. ma-pe klo 10.30–15
23.11. alkaen myös lauantaisin klo 12–15
8.12. alkaen myös sunnuntaisin klo 12–15 


MAANANTAI 21.10.
Crème de Chou-fleur eli kukkakaalikeitto tryffeliöljyllä (L,G)
Poulet au Citron et Romarin - Sitruuna-rosmariinikanaa suomalaisesta kananrinnasta (L,G)
Kotiruoka: Punaviinihärkäpataa suomalaisesta rotukarjasta (M,G)
Perunamuussia (L,G)
Ranskalaista kasvispaistosta (L,G)
Entremet l. karpalotuorejuustoleivos (L)

TIISTAI 22.10.
Bouillabaisse ja rouille-kastiketta eli perinteistä ranskalaista kalakeittoa (M,G)
Maissipaneroitua kananpojanleikettä ja sitruunamajoneesia (L)
Kotiruoka: Kokonaisena paahdettua suomalaista possunfilettä punaviini-timjamikastikkeessa (M,G)
Gratin Dauphinois: valkosipuli-kermaperunat (L,G)
Kasvisratatouillea (M,G)
Croissant aux amandes eli Mantelicroissantit (L)

KESKIVIIKKO 23.10.
Soupe de Topinambour et Huile de Noix - Pähkinäöljyllä maustettua maa-artisokkakeittoa (L,G)
Hietakampelaa ”Meuniere” eli klassinen ranskalainen kalaruoka (L) (paistettua hietakampelaa, ruskistettua voita, sitruuna, lehtipersiljaa ja kaprista)
Kotiruoka: Dijonsinappi hunnutettuja suomalaisia possunkyljyksiä kermakastikkeessa (L,G)
Paahdettua lohkoperunoita (M,G)
Kukkakaaligratiinia (L,G)
Mousse de Framboise et Basilic eli vadelma-basilikamoussea (L,G)

TORSTAI 24.10.
Soupe de potiron et orange eli kurpitsa-appelsiinisosekeitto (L,G)
Fenkoliliemessä haudutettua suomalaista kirjolohta nantua kastikkeessa (L) sis. rapua
Kotiruoka: Jauhelihapullia Sauce Espagnole eli perinteistä "ruskeaa" kastiketta (L,G)
Perunamuussia (L,G)
Valkosipulivoissa paistettua broccolia ja kirsikkatomaattia (L,G)
Pavlova à la Française pehmeää marenkikakkua (L,G)

PERJANTAI 25.10.
Soupe de Tomates Rôties et Poivrons eli paahdettu tomaatti-paprikakeittoa (L,G)
Possunleikettä suomalaisesta porsaan ulkofileestä pippurikermakastikkeessa (L)
Kotiruoka: Kotiruoka: Croque monsieur Kuvalan tilan maalaiskinkulla eli bechamel-kastikkeella kuorrutettuja lämpimiävoileipiä (L)
Ranskalaisia (M,G)
Provencalelaista kasvispaistosta (M,G)
Creme caramel eli appelsiinilla maustettua paahtovanukasta (L,G)

- - - 

Katso muiden Vaiha-ravintoloiden LOUNASLISTA 

- - - 

VAIHA ASEMAN LOUNASHINNAT:

LOUNAS 13,50 € (sis. keiton, runsaan salaattipöydän, leipurin leivät, kahta eri pääruokaa lisukkeineen, jälkiruoka, kahvi/tee, jäävesi, kotikalja) 
KOTIRUOKALOUNAS 11 € (sis. keiton, runsaan salaattipöydän, leipurin leivät, kotiruokalounaan pääruokavaihtoehdon lisukkeineen, jälkiruoka, kahvi/tee, jäävesi kotikalja) 
KEVYT LOUNAS 10,50 € (sis.runsaan salaattipöydän, päivän keitto, leipurin leivät, jälkiruoka, kahvi/tee, jäävesi, kotikalja) 
SENIORILOUNAS eläkeläiskortilla -10 % (etu ei koske kevytlounasta, eikä take away -lounasta. Etua ei voi yhdistää muihin tarjouksiin) 
LASTEN RUOKAILU VAIHASSA
Lapset 4-12 vuotta 7€
Alle 4 -vuotiaat 3,50€

TAKE AWAY -HINNASTO
Take away -lounas ilman keittoa 12,50 €
Take away -koko lounas 13,70 €
Hinnat sisältävät kertakäyttöastiat

Paperikassi 0,50 €