Tapahtumapäivät
28.10.2024 - 1.11.2024
Tapahtuma-aika
klo 10:30-15
Tapahtumapaikka
Vaiha Asema
Vaiha Aseman syksyn ja joulunajan lounaille katetaan makuja eri puolilta Ranskaa.
Ranskalainen ruoka on yksi maailman arvostetuimmista - eikä turhaan!
Tutustu rankalaisen keittiön makumaailmaan. Ranskalainen ruoka on täynnä klassikkoja bouillabaissesta ratatouilleen sekä crème brûléesta tarte tatin -piirakkaan. Hienostuneet ruokalajit tulevat ensimmäisenä mieleen maan ruokakulttuurista, mutta Ranska on tunnettu myös maukkaista maalaisruoista ja toinen toistaan herkullisemmista jälkiruoista sekä leivonnaisistaan.
Runsaasta alkupalapöydästä ja päivittäin vaihtuvista pääruoista voit maistaa laajalla kirjolla ranskalais-savolaisia makuja – suomalaisista huippuraaka-aineista tehtyinä!
Ranskan makuja katettuna:
14.10.–23.12. ma-pe klo 10.30–15
23.11. alkaen myös lauantaisin klo 12–15
8.12. alkaen myös sunnuntaisin klo 12–15
MAANANTAI 28.10.
Ranskalaista maalaiskanakeittoa (M,G)
Glaseerattua Kuvalan tilan possunkylkeä rosmariini-punaviinikastikkeessa (M,G)
Kotiruoka: Juustogratinoitua uunimakkaraa ranskalaiseen tapaan "ratatouille" (G)
Chevre-gratinoituja kermaperunoita (VL,G)
Rakuunaporkkanoita (M,G)
Vaniljakreemitäytteisiä tuulihattuja
TIISTAI 29.10.
Juures-fenkolisosekeittoa (L,G)
Paahdettua rotukarjanrintaa burgundinkastikkeessa (M,G)
Kotiruoka: Coq au Vin Blanc -paahdettua suomalaista kananpojan paistileikettä valkoviinissä (L,G)
Ducheses-perunavuokaa (L,G)
Glaseerattuja uunijuureksia (M,G)
Tarte aux Agrumes eli sitruunatorttua (L)
KESKIVIIKKO 30.10.
Tuore herkkusienikeittoa (L,G)
Tryffelillä maustettua ylikypsää possunkassleria dijonsinappikastikkeessa (L,G)
Kotiruoka: Sitruunavoissa paistettuja Saimaan alueen muikkuja ja tilli-aiolia (L)
Perunamuussia (L,G)
Lehtikaali-syyskasvispaistosta (M,G)
Päärynä tarte tatin ja vaniljakastiketta (L,G)
TORSTAI 31.10.
Kermaista mustajuurisosekeittoa (L,G)
Paahdettua suomalaista kirjolohta beurre blanc-kastikkeessa (L,G)
Kotiruoka: Paistettuja jauhelihapihvejä (L,G)
Valkosipuli-rosmariiniöljyssä paahdettuja uuniperunan puolikkaita (M,G)
Syysomena Clafoutis eli ranskalaistyylistä pannukakkua ja omenakompottia (L)
PERJANTAI 1.11.
Bourride eli provencelaista lohikeittoa (M,G)
Keittiömestarin possunleikettä suomalaisesta possun ulkofileestä ja bearnaisekastiketta
Kotiruoka: Valkosipulivoissa paistettuja artesaanimakkaroita (L,G)
Sadonkorjuu cassoulet (L,G)
Paahdettua rosmariini-maalaisperunaa (M,G)
Suklaa-pähkinämoussea (G)
- - -
Katso muiden Vaiha-ravintoloiden LOUNASLISTA
- - -
VAIHA ASEMAN LOUNASHINNAT:
LOUNAS 13,50 € (sis. keiton, runsaan salaattipöydän, leipurin leivät, kahta eri pääruokaa lisukkeineen, jälkiruoka, kahvi/tee, jäävesi, kotikalja)
KOTIRUOKALOUNAS 11 € (sis. keiton, runsaan salaattipöydän, leipurin leivät, kotiruokalounaan pääruokavaihtoehdon lisukkeineen, jälkiruoka, kahvi/tee, jäävesi kotikalja)
KEVYT LOUNAS 10,50 € (sis.runsaan salaattipöydän, päivän keitto, leipurin leivät, jälkiruoka, kahvi/tee, jäävesi, kotikalja)
SENIORILOUNAS eläkeläiskortilla -10 % (etu ei koske kevytlounasta, eikä take away -lounasta. Etua ei voi yhdistää muihin tarjouksiin)
LASTEN RUOKAILU VAIHASSA
Lapset 4-12 vuotta 7€
Alle 4 -vuotiaat 3,50€
TAKE AWAY -HINNASTO
Take away -lounas ilman keittoa 12,50 €
Take away -koko lounas 13,70 €
Hinnat sisältävät kertakäyttöastiat
Paperikassi 0,50 €