Tapahtumapäivät
4.11.2024 - 8.11.2024
Tapahtuma-aika
klo 10:30-15
Tapahtumapaikka
Vaiha Asema
Vaiha Aseman syksyn ja joulunajan lounaille katetaan makuja eri puolilta Ranskaa.
Ranskalainen ruoka on yksi maailman arvostetuimmista - eikä turhaan!
Tutustu rankalaisen keittiön makumaailmaan. Ranskalainen ruoka on täynnä klassikkoja bouillabaissesta ratatouilleen sekä crème brûléesta tarte tatin -piirakkaan. Hienostuneet ruokalajit tulevat ensimmäisenä mieleen maan ruokakulttuurista, mutta Ranska on tunnettu myös maukkaista maalaisruoista ja toinen toistaan herkullisemmista jälkiruoista sekä leivonnaisistaan.
Runsaasta alkupalapöydästä ja päivittäin vaihtuvista pääruoista voit maistaa laajalla kirjolla ranskalais-savolaisia makuja – suomalaisista huippuraaka-aineista tehtyinä!
Ranskan makuja katettuna:
14.10.–22.12. ma-pe klo 10.30–15
23.11. alkaen myös lauantaisin klo 12–15
8.12. alkaen myös sunnuntaisin klo 12–15
MAANANTAI 4.11.
Tomaattikeittoa (L,G)
Cordon Bleu eli ranskalainen possunleike kinkku-juustotäytteellä ja aiolia (L)
Kotiruoka: Bouillabaisse-lohipastaa (L) *gluteeniton vaihtoehto keittiöstä
Paahdettua perunaa (M,G)
Kasvispaistosta (M,G)
Ranskalaista omenaleivosta (L)
TIISTAI 5.11.
Vichy soise eli purjo-perunasosekeittoa (L,G)
Hietakampelaa ”Meuniere” eli perinteinen ranskalainen kalaruoka: voissa paistettua kalaa, kaprista, persiljaa ja sitruunaa (L)
Kotiruoka: Chevre-gratinoidut jauhelihapihvit (VL,G)
Kermaperunat (L,G)
Glaseerattuja uunijuureksia (M,G)
Karpalokiisseliä (M,G) ja kermavaahtoa (L,G)
KESKIVIIKKO 6.11.
Kermaista herkkutattikeittoa (L,G)
Pariloitua suomalaista kananrintafilettä bearnaisekastikkeessa (G)
Kotiruoka: Provencalelaista punaviinihärkäpataa suomalaisesta rotukarjasta (M,G)
Duchesse-perunavuokaa (L,G)
Ratatouille-kasvispaistosta (M,G)
Kuningatarmarjamoussea (L,G)
TORSTAI 7.11.
Creme ninon eli mintulla maustettua ranskalaista tuorehernesosekeittoa ja creme fraichea (L,G)
Fenkolivoissa haudutettua suomalaista kirjolohta vermutti-voikastiketta (L,G)
Kotiruoka: Hachis parmentier eli gratinoitua jauheliha-perunasosevuokaa (L,G)
Kurpitsa-lehtikaalicoussoulet (M,G)
Leipurimme suklaakakkua (L)
PERJANTAI 8.11.
Lohi-juliennekasviskeittoa (M,G)
Metsästäjänleike: paneroitua suomalaista possun ulkofilettä herkkusienikastikkeessa (L)
Kotiruoka: Quiche Lorraine eli lämmintä kinkku-juustopiirakkaa (L)
Paahdettua maalaisperunaa (M,G)
Ranskalaista kasvis-uunimunakasta (L,G)
Crêpes Suzette- eli appelsiinilla voilla paistettuja lettuja ja kermavaahtoa (L)
- - -
Katso muiden Vaiha-ravintoloiden LOUNASLISTA
- - -
VAIHA ASEMAN LOUNASHINNAT:
LOUNAS 13,50 € (sis. keiton, runsaan salaattipöydän, leipurin leivät, kahta eri pääruokaa lisukkeineen, jälkiruoka, kahvi/tee, jäävesi, kotikalja)
KOTIRUOKALOUNAS 11 € (sis. keiton, runsaan salaattipöydän, leipurin leivät, kotiruokalounaan pääruokavaihtoehdon lisukkeineen, jälkiruoka, kahvi/tee, jäävesi kotikalja)
KEVYT LOUNAS 10,50 € (sis.runsaan salaattipöydän, päivän keitto, leipurin leivät, jälkiruoka, kahvi/tee, jäävesi, kotikalja)
SENIORILOUNAS eläkeläiskortilla -10 % (etu ei koske kevytlounasta, eikä take away -lounasta. Etua ei voi yhdistää muihin tarjouksiin)
LASTEN RUOKAILU VAIHASSA
Lapset 4-12 vuotta 7€
Alle 4 -vuotiaat 3,50€
TAKE AWAY -HINNASTO
Take away -lounas ilman keittoa 12,50 €
Take away -koko lounas 13,70 €
Hinnat sisältävät kertakäyttöastiat
Paperikassi 0,50 €