Aseman ranskalais-savolainen lounas

Tapahtumapäivät

14.10.2024 - 18.10.2024

Tapahtuma-aika

klo 10:30-15

Tapahtumapaikka

Vaiha Asema

Vaiha Aseman syksyn ja joulunajan lounaille katetaan makuja eri puolilta Ranskaa.

Ranskalainen ruoka on yksi maailman arvostetuimmista - eikä turhaan!
Tutustu rankalaisen keittiön makumaailmaan. Ranskalainen ruoka on täynnä klassikkoja bouillabaissesta ratatouilleen sekä crème brûléesta tarte tatin -piirakkaan. Hienostuneet ruokalajit tulevat ensimmäisenä mieleen maan ruokakulttuurista, mutta Ranska on tunnettu myös maukkaista maalaisruoista ja toinen toistaan herkullisemmista jälkiruoista sekä leivonnaisistaan.

Runsaasta alkupalapöydästä ja päivittäin vaihtuvista pääruoista voit maistaa laajalla kirjolla ranskalais-savolaisia makuja – suomalaisista huippuraaka-aineista tehtyinä!

MAANANTAI 14.10.

Vichy soise eli purjo-perunasosekeittoa (L,G) 
Pariloitua suomalaista possunfilepihviä bearnaisekastikkeessa (G) 
Kotiruoka: Lyonin kanapata suomalaisesta kanasta (L,G) 
Ratatouille eli ranskalaista kasvispaistosta (L,G)
Kermaperunoita (L,G)
Crêpes Suzette eli appelsiini sokerilla glaseerattuja lettuja ja kermavaahtoa (L) 

Tiistai 15.10

Tomaatti-basilikakeittoa (L,G) ja krutonkeja (M) 
Mie de pain kuorrutettua puna-ahvenfilettä (L)
Kotiruoka: Provencaleliemessä haudutettuja Kuvalan tilan possunpotkia burgundinkastikkeessa (L,G)
Glaseerattuja uunijuureksia (M,G)
Paahdettuja valkosipuliperunoita (M,G)
Syysomena Clafoutis eli ranskalaistyylistä pannukakkua ja Teittisen tilan vadelmaa (L) sis. manteli

KESKIVIIKKO 16.10.

Paahdettua myskirkurpitsasosekeittoa (L,G)
Rosmariini-valkosipuliöljyssä paistettuja jauhelihapihvejä tomaattikastikkeessa (L,G)
Kotiruoka: Coq au vin eli "kukkoa viinissä" suomalaisesta kananpaistikkeista (M,G)
Palsternakka-perunapyrettä (L,G) 
Lehtikaali-syyskasvispaistosta (M,G)
Omena tarte tatin eli ranskalaista omenapiirakkaa  (L,G)

TORSTAI 17.10.

Creme ninon eli tuorehernekeittoa ja mintulla maustettua creme fraichea (L,G)
Fenkolivoissa paahdettua suomalaista kirjolohta beurre blanc eli valkoviinivoikastikkeessa  (L,G) 
Kotiruoka: Croque monsieur Kuvalan tilan maalaiskinkulla eli bechamel-kastikkeella kuorrutettuja lämpimiävoileipiä  (L)
Muhennettua sitruunaperunaa (L,G)
Voissa haudutettuja rakuunaporkkanoita ja ruusukaalia sekä pinaattia (L,G)
French toast, marjahilloa ja vaniljakastiketta (L)

PERJANTAI 18.10.

Bourride eli provencelaista lohikeittoa (M,G) 
Cordon Bleu possun ulkofileestä ja valkosipuli-yrttiaiolia (L)
Kotiruoka: Hachis parmentie eli perinteistä ranskalaista jauheliha-perunavuokaa (L,G)
Sadonkorjuu cassoulet (L,G)
Paahdettua rosmariini-maalaisperunaa (M,G) 
Suklaamoussea (G)


- - - 
Ranskan makuja katettuna:
14.10.–23.12. ma-pe klo 10.30–15
23.11. alkaen myös lauantaisin klo 12–15
8.12. alkaen myös sunnuntaisin klo 12–15 

- - - 

Katso muiden Vaiha-ravintoloiden LOUNASLISTA 

- - - 

VAIHA ASEMAN LOUNASHINNAT:

LOUNAS 13,50 € (sis. keiton, runsaan salaattipöydän, leipurin leivät, kahta eri pääruokaa lisukkeineen, jälkiruoka, kahvi/tee, jäävesi, kotikalja) 
KOTIRUOKALOUNAS 11 € (sis. keiton, runsaan salaattipöydän, leipurin leivät, kotiruokalounaan pääruokavaihtoehdon lisukkeineen, jälkiruoka, kahvi/tee, jäävesi kotikalja) 
KEVYT LOUNAS 10,50 € (sis.runsaan salaattipöydän, päivän keitto, leipurin leivät, jälkiruoka, kahvi/tee, jäävesi, kotikalja) 
SENIORILOUNAS eläkeläiskortilla -10 % (etu ei koske kevytlounasta, eikä take away -lounasta. Etua ei voi yhdistää muihin tarjouksiin) 
LASTEN RUOKAILU VAIHASSA
Lapset 4-12 vuotta 7€
Alle 4 -vuotiaat 3,50€

TAKE AWAY -HINNASTO
Take away -lounas ilman keittoa 12,50 €
Take away -koko lounas 13,70 €
Hinnat sisältävät kertakäyttöastiat

Paperikassi 0,50 €