Makumatkat eri maiden keittiöihin jatkuvat Vaiha-ravintoloissa. Tulevana kesänä Mikkelin kaupungintalon sisäpihalle avautuu terassiravintola Pikku Pormestari, joka tarjoilee eurooppalaista tunnelmaa sekä Baskimaan ruokia. Lisäksi viime kesän suosittu kreikkalais-savolainen meze-lounas tekee paluun Vaiha Asemalle.
Uusi terassiravintola jatkaa Vaiha-ravintoloiden hyvän ruuan ja yhdessäolon toimintafilosofiaa. Paikallisia tuoreita raaka-aineita hyödynnetään annoksissa mahdollisimman runsaasti.
– Haluamme luoda Pikku Pormestarista sekä mikkeliläisten että matkailijoiden kohtaamispaikan, jossa voi nauttia maistuvasta ruuasta ja laadukkaista juomista ystävien ja perheen kesken baskilaiseen tapaan, kertoo Vaiha-ravintoloiden yrittäjä Teemu Kaijanen.
Vaiha haluaa tuoda ensimmäisenä baskilaisen ruuan Mikkelin ravintoloihin. Pikku Pormestarin ruokavaunusta voi ostaa erilaisia pintxoja, tyypillisiä baskilaisia suolaisia alkupaloja, jotka on usein pujotettu tikkuun.
– Baskimaa tunnetaan hyvästä ruuastaan ja laadukkaista ravintoloistaan. Pintxot ovat hyvä tapa tutustua baskilaiseen ruokakulttuuriin. Ne sopivat erinomaisesti seurustelun lomassa laadukkaan kuohujuoman tai viinin kanssa nautittavaksi. Käytämme pintxoissa vain laadukkaita, mahdollisimman paljon Saimaan alueelta tulevia raaka-aineita. Haluamme kuitenkin tarjota mikkeliläisille myös uusia makuja, kuten Iberico-possua ja baskilaisia juustoja, toteaa Kaijanen.
Perjantai- ja lauantai-illoiksi Pikku Pormestariin on lisäksi suunnieilla teemallisia ruokailtoja, joilla tarjoillaan mm. paellaa. Terassiravintolassa kuullaan myös pienen kokoonpanon live-musiikkiesityksiä.
Esimakua Baskimaan ruuista voi saada äitienpäivänä ravintola Pormestarin äitienpäivälounaalla.
Vaiha Asemalla jatketaan tulevana kesänä kreikkalais-savolaisen meze-lounaan tarjoilua viime vuoden tapaan. Alkupalapöydässä on perinteisten kreikkalaisten ruokien lisäksi tuttuja kotimaisia makuja, kuten paikallista kalaa. Lämpimiä lounasvaihtoehtoja tarjoillaan päivittäin vaihtuvalta listalta.
– Kreikkalas-savolainen alkupalapöytä sai monipuolisuudestaan kiitosta viime kesänä. Kreikkalainen ruoka on maukasta mutta miedosti maustettua ja maistuu siksi monelle. Meillä kävi paljon esimerkiksi lapsiperheitä syömässä lomamatkallaan, kertoo Vaihan yrittäjä Anna-Kaisa Hasanen.
Ensimmäisen kerran kreikkalais-savolaista meze-lounasta pääsee nauttimaan Vaiha Asemalla pääsiäisenä. Varsinainen meze-sesonki käynnistyy Vaiha Asemalla 3.6.2024 ja jatkuu elokuun loppuun.